U21: Bergmark fyramålsskytt i segern på Stora Valla
2017-05-09

I en mycket händelserik historia stod GIF för en bra prestation som resulterade i tre poäng i dagens bortamatch mot Degerfors. Efter ha haft ledningen med 1-5 i paus vann Gefle till slut med 3-5.

Trots ett tidigt baklängesmål så stod GIF för en fantastisk prestation i den första halvleken. Anfallsspelet flöt på och målen trillade in, i stort sett varje anfall var enligt plan och allt stämde i passningsspelet.

Som nämnt så var den hetaste spelaren för dagen Adam Bergmark. Anfallaren stod för hela fyra mål i den första halvleken och han la en stabil grund för de tre poängen. Däremellan stack också Jacob Hjelte in med ett mål och Gefle hade 5-1 med sig till den andra halvleken.

I den andra halvlekens inledning gick istället allt fel för Gefles del. De första fem minuterna hann hemmalaget med att göra två mål och kort därefter blev Tshutshu Tshakasua utvisad. Det blev alltså en spännande andra halvlek. Trots att Gefle uteslutande ägnade sig åt försvarsspel under matchens sista 40 minuter så kunde man hålla undan.