Matchrapport: IK Brage - Gefle IF FF

Gefle spelade under måndagskvällen sin första bortamatch I Superettan 2018 mot nykomlingarna Brage. Snön vräkte ner i Borlänge och matchen spelades på en något snötäckt plan. Det var hemmalaget som inledde bäst och hade en tvåmålsledning efter första halvlek. GIF greppade nytt mod i andra halvlek och fick utdelning genom två mål av Adam Bergmark Wiberg  Tyvärr räckte det inte till någon poäng och matchen slutade 4-2 till hemmalaget.

IK Brage – Gefle IF FF 4-2 (2-0)

Avslut 7-7
Hörnor 3-6
Varningar 1-3

Startelvor:

Gefle IF FF
Strömberg Gussman, Florén, Björkman (Housni, 87`) . Johansson, Lantto, Bengtsson, Ljungberg, Kralj, Hjelte (Zarkovic, 65`), Bergmark Wiberg.

IK Brage
Rosendal, Stenberg, Zetterström, Liljestrand, Kerkich Amar, Lundin (Garcia Ambrosiani 78`). Lundin, Hjertstrand, Sellin, (Hindrikes 88`),  Alexandersson,  Astvald  (Mayambela 56`)

Matchsummering:

1` Brage tar avsparken och första halvleken är igång!

1` Brage är nära att komma till farligt skottläge men en fin brytning från Samuel Gussman räddar situationen.

3` Leo Bengtsson spelar fram Anton Kralj som skjuter ett hårt skott som Peter Rosendal räddar ut till hörna.

11` Brage med ett fint anfall där Simon Stenberg får avsluta utanför straffområdet men August Strömberg gör en fin räddning.

18` Leo Bengtsson har inlett mycket piggt i sin debut och kommer till ett fint skottläge men skottet räddas av Rosendal.

20` Simon Alexandersson når högst på en hörna och ger Brage ledningen.

22` Brage gör återigen mål när Anton Lundin blir framspelad och skjuter ett välplacerat skott som går i mål. 0-2.

26` Simon Alexandersson är pigg för sitt Brage och är nära att göra mål när han skjuter från straffområdeslinjen men skottet räddas av August Strömberg.

36` Bengtsson blir fint framspelad i straffområdet och skjuter ett lurigt skott men bollen räddas av Rosendal. På returen skjuter Hjelte bollen i nät men det blir tyvärr avvinkat för offside.

38` Leo Bengtsson är återigen ytterst nära att göra mål men hans skott från nära håll går i ribban.

45` Jacob Hjelte tar avsparken och vi är igång!

49` Väldigt nära reducering när en frispark från vänster når Jonas Lantto men nicken går tyvärr utanför.

51` Brages Marcus Astvald blir frispelad men avslutet går en bit utanför.

67` Jonas Lantto får chansen att avsluta utanför straffområdet men det hårda skottet räddas ut till hörna.

68` Bengtsson fortsätter att skapa farligheter och testar skott från vänster men Rosendal räddar.

70` Gefle är inne i en fin period just nu och trycker på för reducering.

72` Bergmark Wiberg når högst på ett inlägg och nickar bollen på mål men Rosendal kan rädda.

77` Brage utökar sin ledning när Mayambela får öppet mål efter framspelning av Simon Alexandersson.

84` Jalid Kerkich Amar tilldeles ett gult kort.

85` MÅÅÅÅÅÅL! Adam Bergmark Wiberg får något turligt bollen i straffområdet och sätter bollen säkert. Reducerat och lite hopp inför avslutningen.

86` MÅÅÅÅÅÅÅL! Bergmark Wiberg är återigen säker när han blir framspelad i straffområdet och skjuter bollen välplacerat i mål.

89` Christian Ljungberg tilldelas en varning.

90+1` Jonas Lantto tilldelas en varning.

90+2` Brage får ett friläge och August Strömberg fäller Bragespelaren. Därmed straff och gult kort för Strömberg.

90+3` Straffen sätts säkert av Simon Alexandersson.

90+4` Domaren blåser av och matchen slutar 2-4 .