Magisk vändning gav tre nya poäng
170902 Gefles Bajram Ajeti jublar med lagkamrater efter 0-1 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Falkenberg och Gefle den 2 september 2017 i Falkenberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

Trots tvåmålsunderläge fixade Gefle idag sin tredje raka seger efter att ha vänt 0-2 till 3-2. Återigen är Bajram Ajeti namnet på allas läppar efter att han idag gjorde två mål och avgjorde matchen i den sista minuten.

Inledningen av matchen skvallrade om att det skulle bli en händelserik eftermiddag på Gavlevallen. Båda lagen bjöd motståndarna på anfall genom att slå bort en del bollar på egen planhalva. Delvis på grund av båda lagens presspel men även på grund av egna misstag. Tidigt ledde också detta till ett ledningsmål, Norrbys Daniel Ståhl snappade upp en slarvig passning av Lantto och kunde på egen hand driva fram och placera in 0-1 till boråsarna. Poya Asbaghi kommenterade inledningen;

Vi inleder precis som vi inte vill göra, alldeles för stillastående. Vi bjuder dom också på för mycket vilket leder till 0-1. Det präglar oss under den första halvleken och vi hittar inte rätt i varken försvar eller anfall.

Matchen fortsatte trots bättre passningsspel från båda lagen att bölja fram och tillbaka. Hemmalaget var ändå de som etablerade något längre anfall och man var flera gånger nära kvittering, främst höll sig Ajeti framme som ett par gånger tvingade Krasniqi i Norrbymålet till fina räddningar.

Slutet av halvleken blev än mer dramatisk än inledningen. Norrby lyfte upp spelet rejält och etablerade tryck mot Gefles straffområde. Den första riktigt farliga chansen avvärjde Strömberg med en benparad men när backen Max Watson en minut senare fick ta ner bollen och sikta in sig från nära håll kunde Strömberg inget göra. Det var inte slut på chanserna där utan det skulle komma ännu mer, Gefle vaknade till av tvåmålsunderläget och pressade på under de fyra övertidsminuterna. I halvlekens sista minut lyckades Piotr Johansson slå in reduceringen i en tilltrasslad situation. Halvtidsresultatet 1-2 var ett faktum och det var många som behövde vila sig efter 49 intensiva minuter.

Gefle tog kommandot tidigt i den andra halvleken men gästernas spetsiga offensiv var fortsatt ett ständigt hot i kontringarna. Ju längre halvleken led ju längre sjönk Norrbys backlinje och Gefle kunde ganska enkelt ta sig till den sista tredjedelen i nästan varje anfall. Väl där slet de mörkblåa hårt och GIF hade svårt att skapa de riktigt klara målchanserna.

Till slut kom även chanserna och när de väl dök upp blev det farligt direkt, dessutom har ju Gefle som alla vet en spelare som heter Bajram Ajeti. Med kvarten kvar att spela tog anfallaren emot bollen till vänster i straffområdet, Ajeti vände därefter helt enkelt om och dunkade in kvitteringen intill den bortre stolpen.

Vi trodde länge att de skulle vara matchens sista mål men Bajram Ajeti ville annat. Som så många gånger den senaste tiden så ökade Gefle trycket ju längre matchen led och precis som i den första halvleken så avslutade Gefle den andra med att göra mål. Återigen var det Bajram Ajeti som tog emot bollen i straffområdet och gjorde allt rätt. Efter att han vinklat bollen förbi en Norrbyback så dunkade han in segermålet i den 93e matchminuten och Gavlevallen exploderade. Därmed är Gefle nu uppe ovanför kvalstrecket i Superettans bottenstrid. Poya var givetvis otroligt nöjd med spelarnas inställning,

2-1-målet är psykologiskt viktigt och vi rättar till det vi gör dåligt i den andra halvleken. Vi trycker också ner dom rejält under hela halvleken. Vi blir starkare ju längre matcher går och i slutskedet visar Ajeti klass när han gör två fina mål. Jag är så jäkla imponerad av spelarna över vad de visar idag. Att vända den här viktiga matchen är oerhört starkt och jag är otroligt stolt över spelarna.

Gefle IF – Norrby 3-2 (1-2)