U21: Wiklund fixade sen GIF-seger
2016-08-09

Inför Sundsvall

Gefle IF avslutade seriespelet i U21-Allsvenskan på bästa sätt med en 2-1-seger över GIF Sundsvall på Gavlevallen. Emil Wiklund avgjorde i slutminuterna från nära håll.

Ett femtio tal åskådare på Gavlevallen fick se Gefle IF ta ledningen i den 30:e minuten när York Rafael skruvade in bollen i bortre burgaveln. Annars var GIF Sundsvall spelförande laget under den första halvleken och tryckte tillbaka Gefle IF som var kompakta i försvarsspelet. De chanser som GIF Sundsvall skapade avvärjde Emil Hedvall i Geflemålet. Bland annat på Jonathan Morsays skott som Emil Hedvall gjorde en fin räddning på. Förutom ledningsmålet skapade Gefle IF ett par målchanser på omställningar. Albin Lohikangas klev in centralt i planen och hade ett tungt skott som Jonathan Malmberg släppte retur på. Jacob Hjelte var ytterst nära att peta in returen men fick ingen träff på bollen.

I den andra halvleken jämnade spelet ut sig, även om GIF Sundsvall hade större delen av bollinnehavet. Gefle IF fick bättre kontroll på GIF Sundsvall och blev inte lika mycket tillbakatryckta. Det var nära att Gefle IF skulle utöka ledningen till 2-0 i mitten av halvleken. York Rafael fick ett identiskt läge som i den första halvleken men denna gång skruvade Rafael bollen tätt utanför krysset. GIF Sundsvall kom allt närmare en kvittering i slutet av matchen och i den 86:e minuten kvitterade Johan Eklund från nära håll. Gefle IF ville mer och två minuter senare placerade Emil Wiklund in segermålet efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

Gefle IF - GIF Sundsvall 2-1 (1-0)

1-0 (30') York Rafael.
1-1 (86') Johan Eklund.
2-1 (88') Emil Wiklund.