Vinst i genrepet för damerna
2017-04-25

Gefledamerna spelade under söndagseftermiddagen sin sista träningsmatch innan serien drar igång. Genrepet slutade 6–0 till Gefle mot Moheds SK efter tre mål av forwarden Jessica Westrin samt ett varsitt från Elin Bälin, Mathilda Henriksson och Clara Engstrand.

Detta var en match där Gefle dominerade med mycket spel på den offensiva planhalvan men inledningsvis lyckades ändå Moheds SK hålla tätt bakåt. Det skulle, som sig brukar vara en fast situation som tillslut gjorde att Gefle kunde ta ledningen med 1–0, detta genom Jessica Westrin i den 23:e matchminuten, forwardens första mål för kvällen. 2–0 kom i minut 45 genom en straff snyggt slagen av Elin Bälin. Innan domaren hann blåsa av den första halvleken gjorde Jessica Westrin sitt andra mål för kvällen och matchen gick till halvtidsvila med en 3–0 ledning för Gefle.

I den andra halvleken fortsatte Gefle med det offensiva spelet vilket gjorde att laget kunde utöka sin ledning med jämna mellanrum. Andra halvlekens målskyttar var Mathilda Henriksson, Clara Engstrand samt kvällens måldrottning Jessica Westrin. Matchen slutade 6–0 till Gefle.

• Det känns bra, skönt att det släpper, nu har jag en bra känsla inför serien, säger en nöjd tremålsskytt.

Gefle har under försäsongen spelat totalt åtta träningsmatcher samt en DM-match vilka kan summeras i sex vinster, två oavgjorda samt en förlust. Nu ser laget fram emot den efterlängtade seriepremiären som äger rum nu på lördag den 29/4 kl.11.00 hemma på Gavlevallen mot gästande Iggesunds IK. Tränaren Tomas Axlunds tankar inför seriepremiären men också om serien i sin helhet kommer som ett inlägg här på hemisdan under veckan..

Gefle IF – Moheds SK 6–0 (3–0)

1-0 Jessica Westrin 23´

2-0 Elin Bälin 45´

3-0 Jessica Westrin 45 + 2´

4-0 Mathilda Henriksson 51´

5-0 Jessica Westrin 63´

6-0 Clara Engstrand 72´