Viktig bortapoäng på Ullevi
170902 Gefles Bajram Ajeti jublar efter 0-2 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Falkenberg och Gefle den 2 september 2017 i Falkenberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

Det var två lag med stort behov av poäng som möttes idag på Gamla Ullevi. Det präglade inte matchbilden som långa stunder var öppen och bjöd på många målchanser. Trots det så var slutresultatet fastställt redan efter de intensiva första tio minuterna av matchen där lagen fick in ett varsitt mål. Sluteresultatet skrevs alltså till 1-1 och lagen delade på poängen.

Gefle inledde matchen på ett otroligt sätt. Efter fyra sekunder skapade man ett friläge och med minuten spelad pekade domaren på straffpunkten. Gefles notoriske målskytt den här hösten, Bajram Ajeti la mycket kyligt in straffen bakom Stojan Lukic i hemmamålet.

Matchen fortsatte i samma tempo och det fanns inte utrymme eller tid att spela sig in i matchen för lagens spelare. Örgryte replikerade Gefles ledning snabbt då ÖIS-kaptenen Johan Hammar nådde högst på en hörna och snyggt nickade in 1-1. Om den händelserika inledning sa tränare Poya Asbaghi såhär,

Vi inleder fantastiskt med bra press och det ger oss en tidig straff, dessutom har vi gett Ajeti ett friläge innan det. Sen får dom 1-1 på hörn och påhejade av sin hemmapublik tar dom sig in i matchen.

Även efter de två målen var matchen fortsatt öppen och chanser skapades åt båda håll. Det fina hybridgräset öppnade också upp för ett böljande spel med snabba anfall. Gefle hade det mesta men ÖIS det farligaste, Strömberg var vid ett tillfälle magisk när två gånger om motade avslut från nära håll vid en kontring från hemmalaget. Ytterligare en gång blev det mycket farligt för hemmalaget när Gefleförsvaret rensade på mållinjen efter en hörna. Trots de många farligheterna blev det inga fler mål i halvleken efter den intensiva inledningen.

Örgrytes chansmässiga övertag övergick i ett spelmässigt sådant under den andra halvlekens inledning. Man hade bland annat en boll i nät men det blev avblåst för offside. Gefle svarade med ett kompakt försvar där man försökte hålla Örgryte utanför sig.

Gästerna jämnade ut spelet en bit in i halvleken och skapade allt längre anfall. Återigen blev det likt den första halvleken öppet spel och det skapades chanser åt båda håll. Några fler mål blev det ändå inte och lagen delade broderligt på de viktiga poängen. Poya var också nöjd med att ta med sig en poäng hem,

Totalt sett tycker jag vi kontrollerar matchen men Örgryte var hela tiden giftiga i sina kontringar. Även om vi kom hit med ambitionen att ta tre poäng är vi nöjda med den starka bortapoängen vi tar.

Örgryte IS – Gefle IF 1-1 (1-1)