Vi har gjort det förr, och vi kommer göra det igen

Av Malin Rogström
Publicerad 4 november, 2018

Det är nu ett faktum, säsongen 2019 spelar Gefle IF i divison 1 norra. Degraderingen är smärtsam. Dels för alla som jobbar inom klubben och varje dag lägger ner sin själ på att allt ska bli till det bästa för Gefle IF, dels för alla supportrar och partners som har stöttat oss i så många år.

Ett uttåg ur svensk elitfotboll har givetvis en stor påverkan ekonomiskt då vi bl.a. inte får ta del av TV-avtal och övriga centrala avtal. Vi räknar med att behöva sänka den totala kostnadsmassan med ca 12 miljoner (50% av dagens nivå).

En verklighet ingen önskat men något vi behöver acceptera och börja jobba utifrån.

Det är inte första gången en klassisk och väletablerad fotbollsklubb åker ur ”eliten”. Det är heller inte första gången för Gefle IF. Många klubbar har därefter tagit sig tillbaka ännu starkare, vilket även gällt för oss. År 2000 var Gefle IF ett division 2-lag – fyra år efter firade vi avancemang till allsvenskan där vi blev kvar i många säsonger. Vi kommer göra det igen.

Tålamod, långsiktighet, aldrig ge upp och jobba som ett LAG. Framgångsprinciper som gällde i vår historia för att nå resultat, och framgångsprinciper som kommer gälla framöver för att nå nya framgångar. Vi behöver ge oss själva tid för att lägga grunden först för att sedan bygga rätt, annars kan bygget bli snett. Tråkiga floskler för vissa möjligen, men i den här staden och i den här klubben finns det inga andra genvägar, det måste vi lära oss av i vår egen historia.

År 2019 blir det år Gefle IF startar om, för att samla kraft att ta oss tillbaka till en ny era som en stark aktör och förebild inom svensk fotboll.

Jag hoppas ni som varit med oss i alla år vill vara med på den fortsatta resan, så bidrar vi tillsammans till ett bättre Gefle för Gävle.

David Norell-Hussein

Gefle IF

Huvudsponsorer