Välkommen till Gefle IF, Ahmed Bonnah – lycka till Antonio Yakoub

Av Karin Johansson
Publicerad 1 september, 2023

Gefle IF förstärker truppen inför den sista tredjedelen av säsongen med att låna Ahmed Bonnah från Östers IF.
– Bonnah är en poängspelare som kommer passa bra in i vårt spelsystem, säger sportchefen Andreas Dahlén.

Mittfältaren, som fostrats i både Djurgårdens och BP:s akademi, har tidigare representerat division 1-klubbarna IFK Haninge och Sandvikens IF. Under säsongerna 2020 och 2021 noterades han för 57 matcher och 23 mål från sin vänsterposition i Ettan Norra. 

Det gjorde att Öster fick upp ögonen för honom och värvade 23-åringen inför säsongen 2022. Totalt har han gjort 38 matcher (13 från start) och fem mål i superettan för ÖIF.

– Det känns väldigt roligt att komma till Gefle. Det är en klubb som gjort det över förväntan i år. Nu hoppas jag kunna hjälpa till att fortsätta vinna matcher och således avsluta säsongen så högt upp i tabellen som möjligt, säger Ahmed Bonnah. 

– Bonnah är en spelare vi haft koll på under en tid. En poänggörare som kommer passa bra in i vårt spelsystem. En spelare som kan utmana offensivt och som är duktig en mot en, säger sportchefen Andreas Dahlén.

Samtidigt lånas Antonio Yakoub ut till Öster, även där ett lån för återstoden av säsongen. 

– Vi är överens med Öster att göra ett rakt byte mellan Antonio och Ahmed. Det blir en bra lösning för alla parter och vi hoppas ett miljöombyte kan göra Antonio gott, säger Dahlén.

Ahmed Bonnah

Född: 9 april, 2000

Nationaliteter: Sverige och Egypten

Längd: 178 cm.

Position: Mittfältare.

Tidigare klubbar: Östers IF, Sandvikens IF, IFK Haninge, IF BP.

Gefle IF Herrar

Huvudsponsorer