Uttalande från Gefle IF

Av Gefle IF
Publicerad 22 november, 2016

På grund av att ett åtal lagts fram mot en av spelarna i Gefle IF har föreningen beslutat att koppla bort den berörda spelaren från matchspel under tiden den juridiska processen pågår.

 

– Vi har en väldigt tydlig värdegrund i Gefle IF, i den ingår bland annat att vi tar avstånd från all form av våld och kränkande beteende, det står vi som organisation för till 100 procent, säger Pär Lagerström, klubbdirektör i Gefle IF.

 

I Gefle IF-s barn och ungdomsverksamhet finns 1000 aktiva och 150 ledare som kontinuerligt utbildas i värdegrundsarbetet Spelaren i centrum. Dessutom var Gefle IF den första föreningen i Gästrikland som implementerat Rädda Barnens värdegrundsarbete High Five i sin verksamhet.

 

– Vi ser att det finns ett jobb att göra i vår förening och vi har en tydlig plan för hur vi kommer att jobba med vår värdegrund i framtiden. Den innefattar bland annat utbildningar, certifieringsarbete och tydligare kommunikation kring vad vi kräver av våra medarbetare, säger Pär Lagerström, klubbdirektör i Gefle IF.

Övriga uppgifter som framkommit i media idag har Gefle IF i nuläget valt att inte kommentera.

Gefle IF Herrar

Huvudsponsorer