Ungdomsråd i Gefle IF

Av Malin Rogström
Publicerad 11 oktober, 2017

Vi är en stor verksamhet och bedriver fotboll för 1000 barn och ungdomar. Vi vill att så många som möjligt ska spela fotboll så länge som möjligt i en sådan bra verksamhet som möjligt.

Eftersom breddverksamheten är en verksamhet för barn och ungdomar vill vi att barnen och ungdomarna i verksamheten ska få vara med och påverka sin föreningsmiljö. Därför har vi valt att införa ett ungdomsråd. Ungdomsrådet består idag av två representanter från alla lag från 12 år upp till 15 år blandat flickor och pojkar, i dagsläget har ungdomsrådet haft tre träffar.

Det är otroligt viktigt att barnen och ungdomarna i föreningen ska få möjlighet att vara med och påverka sin verksamhet. Vi är för demokrati och delaktighet, precis i enighet med svensk idrotts värdegrund.

Ungdomarna i ungdomsrådet är värdegrundsambassadörer i föreningen vilket innebär att de ska vara förebilder och förmedla föreningens värdegrund i sitt lag – både på fotbollsplanen men självklart också utanför fotbollsplanen. På den senaste träffen arbetade ungdomarna tillsammans fram fyravärdeord som ska genomsyra breddverksamheten på Sörby IP.

Ungdomarna valde orden: respekt, fair play, positivitet och kämpa. I samband med träffen fick ungdomarna också en varsin tröja med trycket ”ungdomsråd”.

Gefle IF

Huvudsponsorer