U21: Vinst i säsongsavslutningen
2016-11-01

Inför Sundsvall

Gefle IF tog emot GIF Sundsvall på Gavlevallen på tisdagskvällen. Efter ett sent mål i slutminuterna kunde GIF tillräkna sig tre poäng.

GIF Sundsvall stod för motståndet i säsongens sista mach och det blev en jämn historia som avgjordes sent i andra halvlek. Den första halvleken inledes med lågt tempo och få målchanser för båda lagen. Spelet ägde rum mellan straffområdena och Gefle hade svårt att få till tryck mot bortalaget. Mot slutet av halvleken ökade dock matchens tempo men 0-0 stod sig till paus.

Den andra halvleken började som den första slutade men inget av lagen kom till riktigt heta målchanser. Det dröjde tills det var fem minuter kvar av matchen  innan matchens första och enda mål kom. Efter ett fint anfall kom Kwame Bonsu i en andravåg och sköt bollen i målets bortre hörn. Gefle gick i och med vinsten om Sundsvall och vinner U21 B-slutspel grupp 1 med 13 poäng, lika många som just Sundsvall, men med bättre målskillnad.

– Vi gör en okej match men vi kan bättre både framåt och bakåt, säger Gefle IFs tränare Marcus Bengtsson

Gefle IF – GIF Sundsvall 1-0

1-0 (85´) Kwame Bonsu

Gefle IF:s startelva: Emil Hedvall – Simen Rafn, Samuel Gussman, Joshua Nadeau (K), Jens Portin (Hannes Enander) – Kevin Persson, Kwame Bonsu, Adrian Bjelkendal Haaranen - Lucas Eliasson, York Rafael, Melvin Mårtensson (Henok Kiflom Zerezgi)

Ersättare: Henok Kiflom Zerezgi, Hannes Enander, Adam Vidjeskog

Domare: Martin Strömbergsson