U21: Uddamålsförlust mot IK Sirius
2016-08-30

_MG_1068

Gefle IF förlorade på tisdagen mot IK Sirius i en match man inledningsvis spelade bra men där man till slut fick se sig besegrad med 2-1.

Gefle startade matchen i medvind vilket man också kunde se på spelet. Man skapade flera bra lägen samtidigt som man försvarade sig bra. Dock saknades skärpan i avsluten och 0-0 stod sig till paus.

I den andra halvleken tog Sirius över mer av spelet och efter 53 minuter tog hemmalaget ledningen med 1-0. Sirius utökade sin ledning till 2-0 med en kvart kvar att spela innan Jacob Hjelte lyckades reducera i den 83e minuten. Efter ett inlägg blev bollen kvar i straffområdet och petades till slut in i mål av Hjelte. Gefle hade under slutminuterna bud på ett kvitteringsmål men 2-1 stod sig matchen ut.

– Den första halvleken är bra både försvar och anfallsmässigt, dock saknar vi skärpan i avsluten. I den andra halvleken är vi inte tillräckligt bra för att kunna vinna matchen, säger Gefle IFs tränare Marcus Bengtsson.

IK Sirius FK - Gefle IF 2-1 (0-0)

1-0 (53´) Josef Jalil

2-0 (75´) Ante Björkebaum

2-1 (83´) Jacob Hjelte

Gefle IF:s startelva: Victor Frodig – Simen Rafn (Ignatius Adukor), Anton Lans, Samuel Gussman, Jens Portin – Adrian Bjelkendal Haaranen, Kevin Persson, Albin Lohikangas (K) – Patrick Mulyanti (Henok Kiflom Zerezgi), Emil Bellander (Anthony Valdes Osorio), Jacob Hjelte.

Ersättare: Ryan Slater, Ignatius Adukor, Henok Kiflom Zerezgi, Anthony Valdés Osorio

Domare: Daniel Iskander