U21: Uddamålsförlust mot Djurgården
2016-04-11

INFÖR - DIF

Gefle IF förlorade måndagens U21-match mot Djurgården med 1-0 efter att Mihlali Mayambela gjort segermålet i den första halvleken.

Det var annars en tillknäppt tillställning på Kaknäs. Gefle IF och Djurgården spelade bra försvarsspel matchen igenom och släppte till lite målchanser. Segermålet kom i den första halvleken genom Mihlali Mayambela som avslutade distinkt inne i straffområdet. Gefle IF hade några bra kvitteringschanser - bland annat ett bortdömt mål för offside - men Djurgården höll undan och vann.

Tränaren Thomas Andersson efter matchen: Thomas v.20

- Vi spelade fast oss i första halvlek. Det var några sekvenser som var bra, men vi hade för många passningar som inte gjorde någon skillnad. Vi genomförde andra halvlek på ett bättre sätt och hade bättre fart i förflyttningarna, men de försvarade sig bra. Uppryckningen i andra halvlek tar vi med oss.

Djurgården - Gefle IF 1-0 (1-0)

1-0 (28') Mihlali Mayambela

Domare: Andreas Glanberg

Gefle IF:s startelva: Viktor Frodig – Albin Lohikangas, Elias Mulari (Lucas Eliasson 56'), Anton Lans, Jacob Ericsson – Kevin Persson, Samuel Gussman, Kwame Bonsu, Tshutshu Tshakasua – Dioh Williams, Jacob Hjelte.

Ersättare: Ryan Slater, Emil Wiklund, Alexander Lundström, Lucas Eliasson.