U21: Toppstrid efter seger mot Vasalund
2017-06-05

Gefle vann idag sin tredje raka match i U21-Superettan och återigen var det offensiven som levererade. Denna gång blev det "bara" fyra mål framåt men det räckte till tre poäng i matchen på Gavlevallen som slutade 4-3.

Hemmalaget öppnade inte matchen särskilt imponerande, nytt spelsystem och nytt försvarsspel ledde till en del missförstånd på egen planhalva. Gästerna från norra Stockholm utnyttjade också detta och tog tidigt ledningen.

Efter 20 minuter vaknade Gefle och då tog man över matchen rejält. Kvitteringen kom också före halvtid när Melvin Mårtensson hittade nätet. GIF fortsatte trumma på efter paus och etablerade ett bra anfallsspel på gästernas planhalva. Målen trillade också in, först 2-1 genom Kevin Persson. Tshutshu Tshakasua kunde sedan dubbla ledningen från straffpunkten efter att Hjelte blivit nedriven i straffområdet. När sedan samme Hjelte satte fjärde målet för kvällen så kändes de tre poängen säkra.

Vasalund ville dock annat och efter ett par effektiva minuter gjorde gästerna två reduceringsmål. Trots detta hade hemmalaget bra kontroll på de tre poängen och man kunde hålla undan till slutsignalen. Gefle ligger nu på tredje plats med tre poäng upp till serieledande Degerfors, värmlänningarna har dock två matcher mer spelade.