U21: Storvinst mot AIK
2016-09-13

INFÖR - AIK hemma

Gefle IF stod för en stark insats hemma mot AIK på tisdagen. Man vann med 4-0 men slutresultatet kunde varit större.

Gefle spelade bra och dominerade matchen rakt igenom. Man hade inledningsvis bra tryck på AIK och spelade med ett högt försvarsspel. Anders Bååth gav GIF ledningen på en frispark från 30 meter och hemmalaget hade sedan flera bra chanser att utöka sin ledning men 1-0 stod sig till paus.

I den andra halvleken fortsatte Gefle att spela bra. Anton Lans utökade ledningen till 2-0 på hörna efter 50 spelade minuter och efter drygt 70 minuter gjorde Emil Bellander två snabba mål inom loppet av två minuter. Det första kom på straff efter att Anton Lans fällts i straffområdet. Minuten efter slarvade AIK-försvaret och samme Bellander snappade upp en dåligt slagen passning och kom fri med målvakten och satte slutresultatet 4-0.

- Vi jobbar hårt i 90 minuter. Det är skönt att göra många mål men vi hade med lite flyt kunna gjort fler, säger Gefle IFs tränare Marcus Bengtsson.