U21: Stark andra halvlek räddade poäng
2017-06-14

Ett ungt GIF-lag fixade igår poäng borta mot Västerås SK, detta trots ett tvåmålsunderläge efter den första halvleken. Endast två spelare i truppen var över juniorålder, förstaårsseniorerna Frodig och Tshakasua.

Gefle inledde matchen bra och hade mycket boll men spetsen i anfallsspelet saknades och chanserna uteblev nästan helt under de första 45 minuterna. Istället var det Västerås som utnyttjade Gefles bolltapp och misstag i uppbyggnadssspelet och hemmalaget kunde koppla greppet om matchen. VSK gjorde både 1- och 2-0 innan domaren blåste för pausvila.

Gefle kom ut hungriga till den andra halvleken och lyckades också vända tillbaka matchen till ett oavgjort resultat. Gästerna tog kommandot över spelet och nu skapade man också målchanser. Reduceringen kom på hörna efter att bollen damp ner framför Klas Lindqvist fötter, den vana målskytten gjorde inga misstag och satte 2-1. Kvitteringsmålet gjordes av en annan van målskytt då Kevin Persson efter ett mycket fint anfall fullbordade upphämtningen.