U21: Sen kvittering räddade poäng mot Hammarby
2016-04-20

_MG_1068

Det såg ut att sluta med Hammarbyseger på Kanalplan - men med två minuter kvar av matchen kom kvitteringsmålet genom Emil Wiklund till 2-2.

- Det var starkt att hämta upp underläget, säger tränaren Thomas Andersson.

Det var Gefle IF som tog initiativet i matchen och tog ledningen i den 16:e minuten. Jacob Hjelte kom runt på högerkanten och hittade Abdul-Basit Adam i straffområdet som nickade mot mål. Målvakten Tim Markström tippade bollen i ribban men bollen skruvade in sig.

- Det var ett bra anfall, berömde Andersson.

Efter Gefle IF:s positiva inledningen arbetade Hammarby in sig i mitten av halvleken. Dusan Jajic knorrade in kvitteringen på en frispark utanför straffområdet.

- Vi hade drivet men tappade i slutet av halvleken. Det tippade lite över åt Hammarby men det var en bra halvlek av oss, säger Andersson.

Hammarby tog initiativet i den andra halvleken och tog ledningen i den 59:e minuten genom Imad Khalili på straff. Gefle IF hade svårt att etablera något riktigt anfallsspel men kvitteringschansen skulle komma i slutet av matchen. Tshutshu Tshakasua hittade Abdul-Basit Adam med en djupledsboll. Adam kom fri mot Tim Markström och försökte runda honom men touchen blev lite för lång.

Istället kom kvitteringsmålet någon minut senare genom Emil Wiklund. Abdul-Basit Adam nickskarvade vidare till Wiklund som placerade in bollen bakom Markström. Vilket blev slutresultatet.

- Det var en ryckig match på en torrplan och det var svårt att få tajmingen att stämma. Vi kämpade och försvarade oss bra - och det var starkt att hämta upp underläget, säger Thomas Andersson.

Hammarby - Gefle IF 2-2 (1-1)

0-1 (16') Abdul-Basit Adam
1-1 (31') Dusan Jajic
2-1 (59') Imad Khalili
2-2 (88') Emil Wiklund

Gefle IF:s startelva: Viktor Frodig – Elias Mulari, Jens Portin (Albin Hultin Svensk 76'), Anton Lans, Albin Lohikangas – Jacob Hjelte (Lucas Eliasson 76'), Kwame Bonsu (Kevin Persson 45'), Samuel Gussman, Tshutshu Tshakasua – Abdul-Basit Adam, Johan Oremo (Emil Wiklund 45')

Ersättare: Ryan Slater, Albin Hultin Svensk, Emil Wiklund, Kevin Persson, Lucas Eliasson.