U21: Seger i våravslutningen
2016-05-30

Nära

Gefle IF avslutade vårsäsongen på bästa sätt med en 3-1-seger över Örebro SK på Gavlevallen.

Gefle IF hade kommandot i den första halvleken och hade en 1-0-ledning i halvtidsvilan. Örebro SK gjorde ett olyckligt självmål efter en tilltrasslad situation i straffområdet i matchinledningen. Gefle IF var även nära att göra både 2-0 och 3-0, men Örebro SK-målvakten Douglas Bjäresten svarade för ett flertal bra räddningar. Framför allt i slutminuterna av halvleken, då Tshutshu Tshakasua och Joshua Nadeau avslutade från nära håll. Örebro SK hade ett friläge i mitten av halvleken men Gefle IF:s målvakt, Mattias Hugosson, gjorde en bra räddning på Ebrima Jaitehs skott.

I den andra halvleken jämnade spelet ut sig och Örebro SK spelade upp sig. Gästerna etablerade lite tryck mot Gefle IF men hade svårt att skapa målchanser. Istället utökade Rasmus Eriksson ledningen till 2-0 i den 56:e minuten. Efter ett inspel från Lucas Eliasson avslutade Eriksson på helvolley inne i straffområdet. Men Örebro SK svarade snabbt och Brendan Hines Ike skruvade in en frispark tre minuter senare.

Gefle IF tog kommandot återigen i slutet av matchen och Klas Lindqvist nickade in 3-1 efter ett inlägg från Jacob Ericsson. Därefter hade Klas Lindqvist en nick i stolpen och Tshutshu Tshakasua ett skott i utsidan av målburen, men 3-1 stod sig matchen ut.