U21: Oavgjort mot Hammarby
2016-07-25

Bra2

2-2 i vårmötet och 0-0 i höstmötet. Gefle IF och Hammarby delade än en gång på poäng när lagen möttes under måndagskvällen.

På ett soligt Gavlevallen tog Gefle IF emot Hammarby i omstarten av U21-Allsvenskan. Förra mötet, som spelade i den 6:e omgången, slutade oavgjort 2-2 på Hammarby IP.
I returmötet på Gavlevallen fick nittiotal åskådare se matchen sluta oavgjort 0-0. I den första halvleken hade Hammarby spelövertaget men utan att skapa några farliga målchanser. Mittfältaren Dusan Jajic hade två långskott - ett utanför och ett över målet - men utan resultat. Tshutshu Tshakasua hade Gefle IF:s enda målchans i den första halvleken när han bröt in från högerkanten och försökte skruva över Tim Markström i Hammarbymålet.

I den andra halvleken ökade matchtempot och målchanser skapades från båda lagen. Anfallaren Isac Lidberg hade två målchanser att ge Hammarby ledningen. Först med ett skott i utsidan i målburen och sedan ett pressat markskott som Emil Hedvall plockade. Även Tshutshu Tshakasua, som var nära att skruva in ledningsmålet i den första halvleken, hade ett pressat långskott men fick inte ner skottet. I slutet av matchen gick båda lagen för segern. Jajic hade ett jätteläge inne i straffområdet, Adukor hade en farlig nick som Markström räddade och Jacob Ericsson hade ett farligt avslut i straffområdet. Trots målchanserna fick Gefle IF och Hammarby, än en gång, dela på poängen.

Gefle IF - Hammarby 0-0 (0-0)