U21: Oavgjort mot AIK
2016-05-24

INFÖR - aik

Det blev delad pott när Gefle IF ställdes mot AIK på Skytteholms IP i U21-Allsvenskan. Marko Nikolic öppnade målskyttet i den 14:e minuten men Tshutshu Tshakasua kvitterade i den 27:e minuten, vilket blev slutresultatet.

Det var AIK som öppnade piggast på Skytteholms IP och hade större delen av bollinnehavet under matchinledningen. Ledningsmålet kom även i den 14:e minuten genom Marko Nikolic som avslutade från nära håll i straffområdet. Gefle IF var något tillbakatryckta under inledningen, men arbetade sig in i matchen. I den 27:e matchminuten kom kvitteringsmålet för Gefle IF. Tshutshu Tshakasua utnyttjade ett bolltapp från AIK och avslutade distinkt upp i krysset utanför straffområdet.

Gefle IF kom ut starkare i den andra halvleken och var nära att ta ledningen. Först var Klas Lindqvist nära att chippa in ledningsmålet efter blivit frispelad av Tshakasua. AIK-målvakten Oscar Linnér räddade och styrde bollen ut till hörna. På den efterföljande hörnan fick Kevin Persson på en volleyskott utanför straffområdet. Än en gång stod Oscar Linnér i vägen och räddade. Även AIK skapade ett flertal målchanser i mitten av den andra halvleken. Aaron Zahui hade ett par farliga målchanser men 1-1 stod sig matchen ut.

AIK - Gefle IF 1-1 (1-1)

1-0 (14’) Marko Nikolic
1-1 (27’) Tshutshu Tshakasua

Gefle IF:s startelva: Viktor Frodig (Ryan Slater 61’)– Albin Lohikangas, Joshua Nadeau, Samuel Gussman, Jacob Ericsson – Albin Hultin Svensk (Lucas Eliasson 56'), Adrian Bjelkendal Haaranen, Kevin Persson, Tshutshu Tshakasua – Emil Wiklund (Filip Gustavsson 82'), Klas Lindqvist (Hannes Enander 74')

Ersättare: Ryan Slater, Hannes Enander, Lucas Eliasson, Filip Gustavsson.