U21: Hemmavinst mot Sirius
2016-10-11

sirius

Gefle tog emot Sirius hemma på Gavlevallen på tisdagen. Emil Bellander gjorde matchens två mål och GIF vann med 2-0.

Gefle satte tryck direkt i matchinledningen och skapade flera chanser. 1-0 kom efter en dryg kvart då Emil Bellander vek in i planen och avslutade i bortre delen av målet. Samme Bellander gjorde sedan 2-0 i den 26e minuten på straff efter att Simen Rafn blivit fälld. Gefle hade sedan bud på fler mål men 2-0 stod sig till paus.

Den andra halvleken blev mållös. Matchbilden var inledningsvis som i den fösta halvleken och Gefle försvarade sig bra och lät inte bortalaget komma till några heta chanser. GIF skapade färre chanser än i den första halvleken men kontrollerade matchen och såg till att 2-0 stod sig matchen ut.

– Vi sätter tryck från start och gör en bra första halvlek. Efter paus skapar vi inte lika mycket men kontrollerar matchen bra, säger Gefle IFs tränare Marcus Bengtsson

Gefle IF – IK Sirius FK 2-0 (2-0)

1-0 (16´) Emil Bellander

2-0 (26´) Emil Bellander

Gefle IF:s Startelva: Emil Hedvall - Simen Rafn, Joshua Nadeau, Anton Lans, Albin Lohikangas - Adam Vidjeskog, Anders Bååth (K), Lucas Eliasson  - Albin Hultin Svensk (Amad Kawasmi), Emil Bellander (Klas Lindqvist), York Rafael

Ersättare: Amad Kawasmi, Klas Lindqvist, Ignatius Adukor, Ryan Slater

Domare: Joakim Nylén