U21: GIF-förlust i målrik match
2016-06-27

Förlust

Gefle IF föll mot Djurgården i en målrik tillställning på Gavlevallen under måndagen. Djurgården vann med 2-3 men Gefle IF var nära att hämta upp underläget i slutminuterna när Abdul-Basit Adam reducerade två gånger om.

Det var mycket Djurgården i första halvleken på Gavlevallen och gästerna gick till halvtidsvilan med en 0-2-ledning. Tino Kadewere gjorde 1-0 efter ett hårt avslut över målvakten Viktor Frodig och Joseph Ceesay skruvade in bollen i bortre burgaveln efter ett inspel. Djurgården hade även bud på fler mål, men Viktor Frodig svarade för ett par bra räddningar.

Gefle IF hade några bra omställningslägen som kunde resulterat i farligheter men skärpan saknades i avsluten. Gefle IF:s bästa målchans kom på en frispark utanför straffområdet. Anfallaren Abdul-Basit Adam nådde högst i straffområdet och fick på en hård nick från nära håll, men Djurgårdens målvakt Hampus Nilsson svarade för en bra räddning.

I den andra halvleken jämnade spelet ut sig och Gefle IF fick stopp på Djurgårdens anfallsspel i inledningen. Gefle IF stod emot, men Arnold Ehn utökade ledningen till 3-0 i mitten av halvleken. Gefle IF tvingades även till ett målvaktsbyte några minuter senare när Viktor Frodig kolliderade med en Djurgården-spelare.

Gefle IF gick ner på en trebackslinje i slutminuterna och fick utdelning två gånger om. Abdul-Basit Adam reducerade till både 1-3 och 2-3 i slutminuterna, men Gefle IF kom inte närmare och förlorade mot Djurgården.