U21: Förlust trots drömstart
2016-08-01

Nära

En drömstart med mål efter 10 minuter hjälpte inte i bortamötet med IK Sirius. Gefle IF föll med 1-2 efter IK Sirius hämtat upp underläget i den andra halvleken.

Gefle IF fick en drömstart i bortamatchen mot IK Sirius när Jacob Ericsson öppnade målskyttet i den 11:e minuten. Klas Lindqvist friställde Ericsson som bröt in från vänsterkanten och avslutade. Jacob Hjelte var även nära att utöka ledningen i mitten av halvleken med ett avslut från nära håll, men Siriusmålvakten Karim Fegrouche gjorde en benparad och avvärjde chansen. IK Sirius hade större delen av bollinnehavet men hade svårt att skapa målchanser under halvleken. Istället skulle målen komma i inledningen av den andra halvleken. Ante Björkebaum kvitterade till 1-1 på ett friläge och Josef Abdul Jalil skickade in ledningsmålet till 2-1 från nära håll. Vilket även blev slutresultatet.

Tränaren Marcus Bengtsson efter matchen:

- Matchbilden var jättebra i första halvlek. Vi fick bra höjd i försvarsspelet, vilket medförde ett bra anfallsspel. Vi försvarade även oss väldigt bra under den första halvleken.

- Andra halvleken var inte alls lika bra. Vi hamnade tidigt under tryck och fastnade i deras aggressiva press. Vi blev för passiva i vårt försvarsspel och sedan gjorde de 2-1. Andra halvlek kunde vi ha gjort bättre.

IK Sirius - Gefle IF 2-1 (0-1)

0-1 (11') Jacob Ericsson
1-1 (51') Ante Björkebaum
2-1 (56') Josef Abdul Jalil

Gefle IF:s startelva: Emil Hedvall – Simen Rafn (Lucas Eliasson), Anton Lans, Samuel Gussman, Albin Lohikangas – Albin Hultin Svensk (Henok Kiflom Zerezgi), Kevin Persson, Adrian Bjelkendal Haaranen (Adam Vidjeskog), Jacob Ericsson – Jacob Hjelte, Klas Lindqvist (Alexander Lundström).

Ersättare: Ryan Slater, Adam Vidjeskog, Henok Kiflom Zerezgi, Alexander Lundström, Lucas Eliasson.