Match

1-0 i seriepremiären av U21-Allsvenskan.
5-0 i returmötet på Gavlevallen.
IFK Norrköping blev för svåra för Gefle IF.

Trots resultatet var den första halvleken var spelmässigt jämn på Gavlevallen. I inledningen växlade Gefle IF och IFK Norrköping målchanser med varandra. Abdul-Basit Adam och Tshutshu Tshakasua skapade tillsammans, efter snabba kombinationsspel, ett par målchanser men utan resultat. Abdul-Basit Adam var närmast med ett tätt skott utanför stolpen. IFK Norrköping skapade även par målchanser och fick utdelning i mitten av halvleken när Joel Enarsson petade in en retur från nära håll.

Abdul-Basit Adam var nära att kvittera efter ledningsmålet, men målvakten Julius Lindgren styrde bollen i ribban och ut i hörna. Efterföljande hörna hade Anton Lans ett tungt skott som Lindgren plockade. Istället för ett kvitteringsmål för Gefle IF så utökade Sebastian Anderson ledningen till 2-0 strax innan halvtidsvilan.

I den andra halvleken tog IFK Norrköping över bollinnehavet och tryckte tillbaka Gefle IF. Hemmalaget försvarade sig kompakt och stod emot gästernas tryck, men i den 57:e minuten utökade Tesfaldet Tekie till 3-0 på ett friläge. 4-0 och 5-0 kom även i slutet av halvleken genom Sebastian Andersson och Erik Lindell, vilket blev slutresultatet.

Gefle IF - IFK Norrköping 0-5 (0-2)

0-1 (30') Joel Enarsson.
0-2 (45) Sebastian Andersson.
0-3 (57') Tesfaldet Tekie.
0-4 (77') Sebastian Andersson.
0-5 (90') Erik Lindell.