U21: Uddamålsförlust i seriepremiären
2016-03-07

Det blev uddamålsförlust för Gefle IF i seriepremiären mot IFK Norrköping i U21-Allsvenskan. IFK Norrköping vann med 1-0 efter Joel Enarsson gjort segermålet i andra halvlek.

- Vi tog fighten på ett bra sätt, säger Gefle IF:s assisterande tränare Thomas Andersson.

Det var ett ungt Gefle IF som reste till Nya Parken för U21-seriepremiären mot IFK Norrköping. Med många U19-spelare samt fyra A-lagsspelare stod Gefle IF upp bra matchen igenom.

- Försvarsspelet var jättebra matchen igenom. Vi var samlade och genomförde det kollektiva försvarsspelet på ett bra sätt, berömde Andersson.

IFK Norrköping ställde upp med ett erfaret lag och hade större delen av bollinnehavet utan att skapa några riktigt farliga målchanser i första halvlek.

- Vi höll de borta på ett bra sätt men vi hade några anfall som kunde resulterat i ett mål, säger han.

Gefle IF:s bästa målchans i första halvlek hade Jacob Hjelte på ett friläge, men målvakten Joel Sundell räddade. I den andra halvleken kom Gefle IF ut starkare. Jacob Hjelte spelade fram Tshutshu Tshakasua som var nära att prickskjuta in ledningsmålet.

- Vi hade bra tendenser i andra halvlek. Framför allt den målchansen, säger Andersson.

Istället tog IFK Norrköping ledningen genom Joel Enarsson i den 54:e minuten. Andreas Blomqvist fick bollen utanför straffområdet och hittade fram Joel Enarsson som placerade in segermålet. Vilket blev slutresultatet. Gefle IF försökte komma tillbaka men lyckades inte.