U21: Effektivt GIF vann mot AIK
2016-03-16

MÅL

Det blev en målrik tillställning när Gefle IF tog emot AIK på Gavlevallen under onsdagen. Gefle IF vann med 4-0 efter effektivt anfallsspel.

- Det var väldigt bra gjort att vinna, säger Gefle IF:s tränare Thomas Andersson.

Gefle IF studsade tillbaka efter premiärförlusten mot IFK Norrköping i U21-Allsvenskan. Med stabilt försvarsspel och effektivt anfallsspel besegrades AIK med 4-0.

- Det är ungefär samma spelare inblandade i matcherna. Det var en bra försvarsinsats nere i Norrköping och i dag mot AIK , säger Thomas Andersson.

Mittfältaren Samuel Gussman öppnade målskyttet i den 29:e minuten. Efter en inläggsfrispark studsade bollen ut till Gussman utanför straffområdet. Gussman tog emot bollen och prickskött in ledningsmålet. Fyra minuter senare utökade yttermittfältaren Lucas Eliasson till 2-0 på en kontring. Tshutshu Tshakasua spelade fram Eliasson som placerade in bollen.

- Det var en bra kontring. Vi vänder spelet från vänster till höger - och sedan ett bra avslut av Lucas, säger Andersson.

fff

AIK skapade några målchanser - framför allt Rickson Mansiamina som hade ett friläge i första halvlek - men Gefle IF stod emot genom ett bra försvarsspel.

- Vi släpper till väldigt lite målchanser emot oss - en i varje halvlek - men i övrigt skyddar vi straffområdet bra. Vi blockade en hel del bollar och visade bra attityd i den delen, säger Andersson.

Gefle IF fick en drömstart på den andra halvleken när Kevin Persson blev fälld i straffområdet och domaren blåste straff. Mittbacken Martin Rauschenberg stegade fram och förvaltade straffen på bästa sätt.

- Det var bra gjort av Kevin och skapa det läget, berömde Thomas.

Tshutshu Tshakasua fastställde slutresultatet till 4-0 i den 68:e minuten. Tshakasua dribblade in i straffområdet och skruvade in bollen i vänstra stolproten. Thomas Andersson var nöjd med lagets prestation efter matchen.

- Vi har bra effektivitet på målchanserna trots att de inte är så många. Sedan hade vi ett bra försvarsspel matchen igenom och vi jobbade hårt och noggrant.

Gefle IF - AIK 4-0 (2-0)

1-0 (29') Samuel Gussman
2-0 (33') Lucas Eliasson.
3-0 (50') Martin Rauschenberg
4-0 (68') Tshutshu Tshakasua

Gefle IF:s startelva: Viktor Frodig – Elias Mulari, Martin Rauschenberg, Jens Portin, Albin Lohikangas – Lucas Eliasson, Samuel Gussman, Kevin Persson, Tshutshu Tshakasua – Jacob Hjelte, Anthony Valdés Osorio (Ignatius Adukor 62').

Ersättare: Ryan Slater, Hannes Enander, Klas Lindqvist, David Andersson, Ignatius Adukor.