U21: Bortavinst mot AIK
2016-09-27

INFÖR - aik

Gefle IF tog tre säkra poäng borta mot AIK på Skytteholms IP. Man tog kommandot direkt från start och vann matchen med 3-0.

Den första halvleken inleddes starkt av Gefle. Man hade flyt i spelet och satte direkt tryck på hemmalaget. Efter 20 minuter tog GIF ledningen genom Jacob Hjelte på pass från York Rafael. Strax före pausvilan utökade man ledningen på en hörna som Emil Bellander nickade in.

Efter paus spelade Gefle fortsatt bra. Man hade bra kontroll på AIK och släppte inte till några heta chanser. I matchens slutskede  gjorde Emil Bellander sitt andra mål för matchen. Efter ett vackert anfall avslutade Bellander och fastställde slutresultatet 3-0.

– Vi gör en bra prestation. Vi sätter tryck på AIK från start och har kontroll på matchen, säger Gefle IFs tränare Marcus Bengtsson.

AIK - Gefle IF 0-3 (0-2)

0-1 (20´) Jacob Hjelte

0-2 (43´) Emil Bellander

0-3 (90´) Emil Bellander

Gefle IF:s startelva: Emil Hedvall – Simen Rafn, Elias Mulari (Ignatius Adukor), Joshua Nadeau (K), Albin Lohikangas – Lucas Eliasson (Henok Kiflom Zerezgi), Samuel Gussman, Kevin Persson, York Rafael – Emil Bellander, Jacob Hjelte (Klas Lindqvist)

Ersättare: Henok Kiflom Zerezgi, Klas Lindqvist, Ignatius Adukor, Ryan Slater

Domare: Erik Skotte