U19: Storvinst i Ligacupen

_MG_1068

Gefle IF tog en säker seger hemma mot IFK Östersund på lördagen. Efter att ha varit överlägsna stora delar av matchen vann man med 4-0.

Gefle IF inledde matchen bra och satte direkt ett hårt tryck framåt. Man skapade många chanser men Östersunds målvakt stod emot bra. 1-0 kom i mitten av halvleken genom Anthony Valdes Osorio. Efter målet fortsatte GIF att hålla i bollen och Östersund lyckades inte skapa några målchanser.

Efter pausvilan spelade Gefle fortsatt bra och skapade många målchanser. 2-0 gjordes av Jakob Lindqvist och 3-0 av Klas Lindqvist. Hemmalaget fortsatte att skapa chanser och ledningen kunde varit större. Matchen punkterades av Anthony Valdes Osorio som gjorde sitt andra mål i matchen och fastställde slutresultatet till 4-0.

– Vi var överlägsna. Vi spelade bra och skapade mycket men vi kunde gjort fler mål, säger Gefle IFs tränare Jonas Andersson.

Gefle IF – IFK Östersund 4-0 (1-0)

Målen i GIF: Anthony Valdes Osorio 2, Klas Lindqvist , Jakob Lindqvist.

Domare: Tobias Brodin