U19: Storseger mot Åtvidabergs FF

Foto Christer Norin

Gefle IF studsade tillbaka efter förlusten i omstarten. Detta med besked. Åtvidabergs FF besegrades med 4-1 på Gavlevallen under lördagen.

Gefle IF förlorade mot Sollentuna FK i omstarten efter EM-uppehållet. Något som satte sina spår i den första halvleken mot Åtvidabergs FF. Gefle IF gjorde en svag halvlek och hade svårt att komma upp i nivå. Efter halvtidsvilan kom Gefle IF ut som ett nytt lag och slog till direkt. Emil Wiklund öppnade målskyttet innan Klas Lindqvist utökade ledningen inom ett par minuter. Det skulle bli starten på målskörden. Emil Wiklund utökade till 3-0 men Åtvidabergs FF reducerade omgående. I slutskedet av matchen fastställde Kevin Persson slutresultatet till 4-1.

- Det var jättebra insats i den andra halvleken. Vi hotade mer, passningsspelet var bättre och spelade jättebra, säger Gefle IF:s tränare Jonas Andersson.

Gefle IF - Åtvidabergs FF 4-1 (0-0)

Målen i GIF: Emil Wiklund 2, Klas Lindqvist och Kevin Persson.
Domare: Jakob Westerlund.