U19: Sista tjugo fällde Gefle
2017-06-22

GIF stod i gårdagens match borta mot Brommapojkarna upp mycket bra större delen av matchen. Trots det skrevs slutresultatet till 5-2 och Gefle fick inte med sig några poäng från Grimsta IP i sista matchen innan det månadslånga uppehållet.

Gefle utmanade hemmalaget rejält i den första halvleken och gästerna utnyttjade också de chanserna man skapade. 0-1 kom efter att Kevin Persson tagit sig fram centralt och avlossade ett skott mot mål som målvakten fick problem med. På returen höll sig den ständige målgöraren Klas Lindqvist framme. GIF hann även sätta 0-2 genom ett mönsteranfall innan hemmalaget vaknade. Ett längre bollinnehav där man spelade sig loss på högerkanten avslutades med att Anthony Osorio höll sig framme på ett inlägg och tryckte in tvåan på volley.

Innan paus hann BP reducera men även Gefle skapade ytterligare högkratiga målchanser. En ledning med mersmak hjälpte tyvärr föga i den andra halvleken. Fram till minut 70 stretade GIF emot men efter det tog orken slut och hemmalaget kunde avgöra matchen med fyra mål  under de sista tjugo minuterna. 2-2 och 3-2 kom inom loppet av en minut och efter det hade inte Gefle energi nog att ta sig tillbaka in i matchen.