U19: Seger efter sent avgörande

_MG_1068

Gefle IF avslutade höstens Ligacupspel med ett bortamöte mot IFK Luleå. Det vare en jämn match som avgjordes i den sista minuten.

IFK Luleå tog emot Gefle i Arcushallen och det blev en målrik första halvlek. Efter 12 minuter tog GIF ledningen då Alexander Lundström avslutade efter en snabb omställning. Hemmalaget kvitterade på en hörna bara sex minuter senare innan Gefle återigen tog ledningen på en kontring där Klas Lindqvist avslutade i nättaket. Luleå kvitterade till 2-2 på ett långskott med 36 minuter spelade, ett resultat som stod sig halvleken ut.

Efter pausvilan var spelt fortsatt jämnt och det såg ut att bli en mållös halvlek. I matchens slutskede spelade Gefle med tre backar och fick till ett bra tryck mot Luleå. På tilläggstid fick man tillslut utdelning då Klas Lindqvist, på hörna, gjorde sitt andra mål i matchen och fastställde slutresultatet till 2-3.

– På slutet trycker vi fram och spelar med tre backar. Vi känner att vi måste chansa, och till slut får vi utdelning, säger Gefle IFs tränare Jonas Andersson.