U19: GIF-seger efter vändning

Foto Christer Norin

Gefle IF drog längsta strået i bortamatchen mot Jönköpings Södra. Trots hemmaledning med 2-1 i halvtidsvilan vände Gefle IF och vann med 3-2 efter Kevin Persson placerat in segermålet på straff.

Annars var det spelmässigt jämn match mellan lagen. Jönköpings Södra gick till halvtidsvilan med en 2-1-ledning. Klas Lindqvist gjorde reduceringsmålet efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Gefle IF kopplade greppet om matchen i den andra halvleken och Ignatius Adukor nickade in kvitteringsmålet på hörna. Segermålet skulle komma med tjugo minuter kvar att spela. Adam Vidjeskog fälldes i straffområdet och Kevin Persson förvältade straffen på bästa sätt - och placerade in segermålet.

- Det var en skön seger. Vår prestation i den andra andra halvleken gör att vi vinner matchen, säger Gefle IF:s tränare Jonas Andersson.

Jönköpings Södra - Gefle IF 2-3 (2-1)

Målen i GIF: Kevin Persson, Klas Lindqvist, Ignatius Adukor.
Domare: Glenn Bastholm.