U19: Förlust mot serieledarna trots bra insats
2017-06-18

GIF spelade igår en av seriens tuffaste matcher när man besökte serieledande Hammarby. Trots spel med en man mer sista 40 minuterna av matchen och en hel del farliga målchanser blev det förlust i matchen som slutade 2-0.

Hemmalaget hade som väntat mest boll under matchens första halva, men Gefles försvarsspel stod upp bra och de grönvita skapade inte några heta målchanser under den inledande halvtimmen. Mycket tack vare de två mittbackarna Elias Mulari och Max Jansson som var mycket bra matchen igenom. Efter 30 minuter lyckades hemmalaget för första gången bryta upp Gefles försvar och då kom ledningsmålet direkt.

Efter målet ökade Hammarby tempot på matchen och etablerade ett rejält tryck på GIF men man fick inte in några mål. Istället åkte stockholmarna på en utvisning i matchminut 50 och då vände matchbilden rejält. Gästerna tog över bollinnehavet och man skapade också en hel del chanser. Tyvärr fick man aldrig in något kvitteringsmål utan istället kunde Hammarby i matchens sista spark sätta 2-0.

Nästa match som är den sista innan uppehållet spelas på onsdag och är på papperet minst lika tufft, då väntar serietvåan Brommapojkarna på Grimsta.