U19: Förlust i Ligacupen

INFÖR - GIF

Gefle IF spelade borta mot GIF Sundsvall i den inledande matchen i Ligacupen. Hemmalaget drog det längsta strået i en jämn match som avgjordes i matchens slutskede.

Sundsvall inledde bäst på ett kyligt Norrporten Arena och hade mycket boll första kvarten. GIF växte in i matchen och tog över spelet och var det bättre laget i slutet av första halvlek. Man lyckades dock inte skapa några riktigt heta målchanser och 0-0 stod sig till paus.

Den andra halvleken var jämn och det dröjde till matchens slutskede innan matchens första mål kom. I den 80e minuten gjorde hemmalaget matchens första och enda mål. Gefle IFs nästa match i Ligacupen spelas hemma på Gavlevallen lördag 19/11 mot IFK Östersund.

– Vi skapar inte tillräckligt med chanser för att förtjäna att vinna, säger Gefle IFs tränare Jonas Andersson

GIF Sundsvall - Gefle IF 1-0 (0-0)

Domare: Ghaleb Rajab