U19 föll tungt i sista gruppspelsmatchen
2017-03-19

GIFs U19 förlorade igår den sista gruppspelsmatchen i Ligacupen hemma mot AIK. Tyvärr blev också siffrorna stora efter att Gefle försökte sig på en forcering mot slutet, 1-4 blev slutresultatet efter två sena mål från gästerna.

Matchen inleddes jämnt och båda lagen hade svårt att skapa chanser. För Gefles del var det främst via kanterna som man kom in i straffområdet och man hade ett par bra nickmöjligheter under den första halvleken. AIK som precis som sitt A-lag spelar med trebackslinje stängde till i mitten och hade ganska bra kontroll på matchbilden. Gästerna tog också ledningen i den 20e matchminuten och hade efter ledningsmålet övertaget. Gefle hade svårt att skapa chanser och hade ett ganska uddlöst anfallsspel. Därför kom kvitteringen sent i halvleken lite som en överraskning, ett viktigt mål som gjorde att ställningen var oavgjord i paus.

I den andra halvleken var det dock AIK som kunde ta kommandot över matchen. Gefle hade också en del otur med målen som kom olägligt, 1-2 kom när hemmalaget precis skulle byta ut en skadad spelare. Dessutom var målet slumpartat, ett inlägg från kanten som fick en oväntad båge mot bortre burgaveln. När GIF i slutet skulle trycka på för en kvittering och stod redo för att gå ner på trebackslinje så kom istället 1-3. Därmed var matchen avgjord och det blev en ny förlust i gruppspelet.

Tränare Jonas Andersson sa så härefter matchen:

Överlag gör vi en bra insats i Ligacupen, egentligen är det väl bara den här matchen som är en besvikelse på grund av resultatet, men även idag är det jämnt länge. Nu är vi matchlediga nästa helg och ser framemot seriepremiären hemma mot Vasalund den första april.