U19: Bortaförlust mot starkt Degerfors

_MG_1068

Gefle IF förlorade borta mot Degerfors med 3-1. Efter en svag första halvlek spelade man upp sig i andra men lyckades inte vända matchen.

Degerfors spelade bra mot ett GIF som inte nådde upp till sin normala nivå.  I den första halvleken handlade det mesta om hemmalaget. Efter 27 minuter tog man ledningen på frispark och gjorde sedan även 2-0 innan Gefle reducerade genom Anthony Valdes Osoiro på en hörna strax innan pausvilan.

Gefle blev stärkt av reduceringsmålet och gjorde en klart bättre andra halvlek där man satte press på hemmalaget. Men istället för kvittering var det Degerfors som efter 76 minuter skulle dryga ut sin ledning till 3-1, vilket också blev slutresultatet.

– Vi spelar upp oss i andra halvlek men är inte tillräckligt starka för att vända matchen, säger Gefle IFs tränare Jonas Andersson.

Degerfors IF - Gefle IF 3-1 (2-1)

Målet i GIF: Anthony Valdes Osoiro

Domare: Daniel de Bruin