U19 aldrig nära mot DIF

Gefle föll idag tungt borta mot Djurgården i U19-Allsvenskan. Den blåsiga historian på Hjorthagans IP slutade 5-0 till hemmalaget.

Efter den lovande starten av serien väntade idag en tuff bortamatch för Gefles del. Tidigt tog också Djurgården kommandot med skickligt passningsspel.  GIF å sin sida hade problem med passningsspelet och fick inte heller fast bollen när man spelade upp den på forwards.

När hemmalaget fick utdelning på sin första målchans blev det dessutom en väldigt tuff match för gästerna. Ledningsmålet kom redan efter fyra minuter efter ett inspel från vänster. Spelet jämnade ut sig något efter 20 minuter och Gefle lyfte upp sitt spel rejält. I takt med att spelet förbättrades skapades också en del chanser. Närmast var Melvin Mårtensson som slog en frispark i stolpen. Strax efter frisparken kunde istället hemmalaget öka på ledningen och det var två måls skillnad i paus.

Andra halvlek hade GIF vinden i ryggen och förhoppning om vändning fanns. Trots en förtroendeingivande inledning med hög press så blev det ingen lyckad halvlek för GIF. Ett nytt stolpskott från Mårtensson tände hoppet men istället kom 3-0 precis efter. Därefter var matchbilden ganska statisk och Djurgården fick in ytterligare två mål.