U16: Hemmaförlust mot Skellefteå

_MG_1068

Skellefteå gästade Gavlevallen i Ligacupens andra omgång. Gefle jagade länge en kvittering men fick se sig besegrade av bortalaget.

Gefle IF tog emot Skellefteå FF på lördagen och det hann bara gå 6 minuter innan bortalaget tog ledningen. GIF hade svårt att komma in i matchen mot ett Skellefteå som fokuserade på försvarsspelet. Man lyckades inte skapa några heta målchanser och 0-1 stod sig till paus.

I den andra halvleken utökade Skellefteå sin ledning på en hörna. Gefle tilldelades också ett rött kort men lyckades trots detta rycka upp sig och komma in i matchen. Man lyckades reducera genom Based Ezat som satte 1-2 med ett långskott. Gefle fortsatte att jaga en kvittering men tvingades spela de sista minuterna med nio spelare efter ännu en utvisning. I matchens slutskede hade GIF läge att kvittera på ett friläge men Skellefteå kunde hålla ifrån och vinna matchen.

– Vi gör det ändå bra som rycker upp oss trots underläge och utvisningar, säger Gefle IFs tränare Theodor Olsson.

Gefle IF – Skellefteå FF 1-2 (0-1)

Målet i GIF: Based Ezat

Domare: Oskar Olsson