U17: Bortaseger i Ligacupen

_MG_1068

Gefle IF inledde Ligacupspelet med en stark insats borta mot IFK Haninge. Det var en jämn match med ett spännande slut där GIF försvarade sig bra och till slut stod som segrare.

Hemmalaget Haninge startade matchen bra och spelade med ett högt tempo. Gefle jobbade sig in i matchen och den första halvleken var jämn. Matchens första och enda mål gjordes efter 23 spelade minuter av GIFs Adrian Runald som avslutade i mål efter ett slarvigt uppspel av Haninge-målvakten.  Gefle försvarade sig sedan bra och lät inte Haninge komma till några målchanser.

I den andra halvleken spelade Gefle fortsatt bra både offensivt och defensivt. Med 25 minuter kvar att spela tvingades Gefle spela med en man mindre efter att man fått en spelare utvisad. Haninge satte hög press men Gefle försvarade sig kompakt och bra och kunde hålla ifrån och vinna matchen med 0-1.

– Vi spelar bra och kompakt. Sista 25 minuterna handlar bara om försvar men vi gör det bra och låter inte dom komma fram, säger Gefle IFs tränare Theodor Olsson.

IFK Haninge - Gefle IF 0-1 (0-1)

Målet i GIF: Adrian Runald

Domare: Gojko Jajic