U16: Seger mot Enköping

_MG_1068

Gefle IF vann med 2-1 mot Enköping i en match man dominerade och hade flera chanser att utöka sin ledning.

GIF stod för en stark insats hemma på Gavlevallen på söndagseftermiddagen. Man tog ledningen efter 22 minuter genom Based Ezat som distinkt avslutade intill den bortre stolpen. Gefle hade även flera chanser att öka på sin ledning men 1-0 stod sig till paus.

I den andra halvleken fortsatte man att spela bra och visade stor kämpaglöd och löpvilja. Dock kvitterade bortalaget Enköping med drygt tjugo minuter kvar av matchen men Gefle fortsatte att kämpa och spela bra. Med åtta minuter kvar kunde man välförtjänt återigen ta ledningen. Elias Lindbom kom fri med målvakten och satte 2-1 till Gefle. I matchens slutminuter hade GIF ytterligare två heta målchanser men 2-1 stod sig matchen ut.

– 2-1 var i underkant. Vi var riktigt bra och kunde vunnit med större siffror, säger Gefle IFs tränare Theodor Olsson

Gefle IF – Enköpings SK 2-1 (1-0)

Målen i GIF: Based Ezat, Elias Lindbom

Domare: Magnus Undén