U16: Hemmavinst mot Östersunds FK

_MG_1068

Gefle IF stod för en stark insats på hemmaplan i Ligacupen. Man vann matchen med 3-1 men vinstsiffrorna kunde varit större.

Östersunds FK gästade Gavlevallen på söndagseftermiddagen och tog redan i den 6e minuten ledningen. Matchen kom dock mest att handla om Gefle och man kvitterade knappt tio minuter senare. Loai Khereba avslutade från kort håll på en hörna. Samme Khereba gjorde sedan Gefles ledningsmål i den 24e minuten, också det på hörna. Based Ezat gjorde 3-1 kort därefter och Gefle hade också bud på fler mål innan pausvilan.

Gefle spelade fortsatt bra i den andra halvleken och hade många målchanser samtidigt som man försvarade sig bra. Man spelade med ett bra presspel och lät inte bortalaget komma till mer än två målchanser i matchen. Den andra halvleken förblev dock mållös men med lite flyt hade segersiffrorna kunna varit mycket större.

– Vi vinner rättvist men det kunde ha slutat 10-1, säger Gefle IFs tränare Simon Lötberg.

Gefle IF – Östersunds FK 3-1 (3-1)

Målen i GIF: Loai Khereba 2, Based Ezat

Domare: Andreas Löfkvist