U-lagskollen
2017-10-10

U16
U16-laget spelade seriefinal mot Vasalund under lördagen. Dessvärre blev det förlust vilket innebar att U16-laget avslutade sin fortsättningsserie på en andraplats. Tränare Theodor Olsson beskriver en match där Gefle tog taktpinnen men inte fick utdelning.

”En generellt sett bra match från vår sida. Första halvlek ägde vi bollinnehavet men vi tog oss tyvärr inte framåt i banan. Två felpass innebar att de fick två frilägen som båda resulterade i mål.”

Gefle repade mod i andra halvlek och tidigt drabbades också Vasalund av ett rött kort. Bara minuten efter utvisningen så lyckas Gefle också reducera då Torre Rafael återigen noterades för ett frisparksmål. Gefle får då luft under vingarna och jagar ett kvitteringsmål men tyvärr uteblir kvitteringen och istället utökar Vasalund sin ledning på hörna. Det fick Gefle att tappa i sitt spel och matchen slutade med en 1-4 förlust. Theodor väljer ändå att se positivt på matchen.

”Andra halvlek blev bättre då vi också lyckades ta oss mer framåt  och skapar många bra lägen att göra en kvittering. Vi tappade lite av vårt fina spel efter 1-3 målet men jag är ändå generellt sett nöjd. Det var en sådan förlust som i längden kommer att ses som vinst”

Länk till video av Torre Rafaels fina frisparksmål finns här!

U21
U21 har spelledigt fram till den 23:e oktober då sista matchen för säsongen spelas. IK Frej Täby står för motståndet och matchen spelas på Gavlevallen med start klockan 17:00.

U19
U19-laget fick besök av fjärdeplacerade Hammarby under lördagen. Efter en mållös första halvlek så var det Hammarby som tog ledningen i 54:e minuten.  I 75:e minuten får Hammarby ett rött kort som gav Gefle chansen att komma tillbaks in i matchen men dessvärre gör Hammarby istället två mål.

Nu återstår bara en match för U19, den spelas mot FC Djursholm under söndagen. Vid vinst har GIF chansen att klättra förbi Sollentuna FK under förutsättning att Sollentuna förlorar sin match mot Vasalunds IF.  Matchen mot FC Djursholm börjar klockan 13:30 och spelas på Stockhagens IP.

U17
U17 laget reste till Stockholm under söndagen för att möta sjätteplacerade FC Djursholm. Efter en mållös första halvlek så kunde FC Djursholm avgöra matchen och slutresultatet skrevs till slut till 2-0 i hemmalagets favör.

Därmed återstår endast en match för U17-laget. Denna spelas mot GIF Sundsvall under söndagen och börjar klockan 13:00 på Gavlevallen.