U-lagskollen
2017-09-25

Hur har det gått för våra ungdomslag under veckan? Här följer en sammanfattning om hur det har gått samt kommentarer från de olika lagens respektive tränare.

U21
U21-laget har under veckan som gått haft haft spelledigt. Under måndagskvällen kommer laget att resa till Borlänge där match mot Dalkurd väntar. Matchen börjar klockan 18 på Domnarsvallen.

U19
U19 laget reste under söndagen till Sollentuna för en viktig streckmatch mot Sollentuna FK. Det blev också en poäng mot Stockholmslaget och tränare Jonas Andersson beskriver matchbilden som följande:

”Vi gick in med inställningen att spela en mer rak fotboll än tidigare. Sollentuna är som oss ett lag som gärna slår långa bollar mot sina anfallare och har ett snabbt anfallsspel. Sollentuna är också det lag som spelar bäst inledningsvis och vi lyckas att hålla undan genom ett bra försvarsspel”

Gefle gjorde sedan 1-0 genom Melvin Mårtensson Almewid efter en frispark och spelade sedan bättre anfallsfotboll. 1-0 ledningen står sig halvleken ut och Jonas Andersson ändrade lite i spelet efter första halvleken.

”Vi väljer att korrigera lite. Ställer upp med ett rakare mittfält och försöker att göra det svårare för Sollentuna att anfalla på våra kanter.”

Andra halvleken beskriver Jonas som väldigt jämn inledningsvis. Återigen får Gefle göra 2-0, denna gång genom Klas Lindqvist som påpassligt slår in en retur efter skott av Mårtensson Almewid. Sollentuna kom dock tillbaka i matchen. 2-1 görs från nära håll när Sollentuna får en indirekt frispark som de lyckas göra mål på. Med cirka fem minuter kvar av matchen så får de även in en kvittering efter intensiv press mot Ryan Slater i Geflemålet.

”Sista halvtimmen tar Sollentuna över och vi kroknar lite. Känns lite som en tidsfråga att de ska kvittera efter första målet och det blir väldigt svårt för oss att kunna spela oss fram.”

Men Gefle får alltså med sig en poäng på Sollentunavallen och kan nu blicka framåt mot DM-finalen som spelas mot Valbo under onsdagskvällen. Matchen börjar klockan 20:00 på Gavlevallen. Seriespelet går vidare med match mot serieledarna Brommapojkarna under följande lördag, matchen börjar klockan 13 på Gavlevallen.

U17
Gefles U17 inledde veckan med en DM-final som spelades mot Sandviken på Gavlevallen. Det blev dessvärre förlust med 5-0 mot SIF. Tränare Carlos Santis kommenterar förlusten såhär:

”Vi förlorade rättvist men resultatet speglar inte matchen helt och hållet. Vår tanke var att sätta stor press från början och vi är också det lag som tar taktpinnen. Dessvärre gör vi två mindre bra ingripanden i försvaret och de kan gå till pausvila med en 2-0 ledning. I andra halvlek ökar vi tempot och radar upp en hel del chanser men lyckas tyvärr inte reducera. Istället får de utrymme att göra fler mål i sina farliga omställningar vilket skapar problem för oss.”

Under söndagen fortsatte också Gefles seriespel. Efter den starka segern mot Älvsjö AIK FF så väntade match mot Assyriska på hemmaplan. Det blev tyvärr förlust även där då Assyriska till slut vann med 2-5 efter bland annat ett hattrick av Alexander Jacob i Assyriska.

”En jämn första halvlek gör att det står 1-1 i halvtidsvilan. Andra halvlek inleds också jämt tills de gör 1-2. Vi tar tyvärr dåliga beslut och Assyriska lyckas utnyttja sina lägen.”

Gefle U17 har en tung vecka bakom sig men Carlos är tydlig med att laget kommer fortsätta kämpa.

”Sammanfattningsvis speglas dessa två matcher tyvärr ganska bra hur höstsäsongen sett ut. Vi blottar våra brister med boll och där har vi mycket kvar att utveckla. Vi är inte tillräckligt rejäla i spelet, men vi tänker ta nya tag! Så länge vi har chansen att vända på detta så tänker vi kämpa för det”

Nästa match för U17-laget är mot femteplacerade Brommapojkarna under söndagen. Matchen börjar klockan 13 på Grimsta IP.

U16
U16 laget reste till Borlänge och mötte Dalkurd under lördagen och efter ett riktigt målkalas som slutade 4-5 fick Gefle med sig alla tre poäng. Tränare Theodor Olsson var givetvis väldigt nöjd med laginsatsen som innebar att GIF nu toppar sin fortsättningsserie.

”En otroligt bra insats med fem olika målskyttar. Det var roligt att se hur spelarna själva löste taktiska problem som Dalkurd ställde till med. Det visar prov på god spelförståelse och även bra självförtroende att de själva kunde lösa det på plan. Till slut var det också flera bra individuella prestationer som fällde avgörandet och det faktum att det var en fantastisk laginsats.”

Härnäst väntar lördagsmatch mot Enköpings SK. Matchen börjar klockan 12 och spelas på Korsängen i Enköping.