Två jämna matcher för U16 och U17

U16 8/4-17 GIF – Lidingö 0-1
 Det var seriepremiär för U16 under lördagen när IFK Lidingö kom på besök till Gavlevallen. Förväntningarna var på max och det skulle bli en mycket jämn match! Första halvlek var mycket jämn med ett lätt övertag för Lidingö då möjligtvis lite premiärnerver spökade för hemmalaget. Lidingö satte hög press och var ett mycket storväxt lag, trots det stod GIF upp bra. 0-0 stod det i paus och med lite justeringar i paus tog GIF över i andra halvlek.

I andra halvlek hade GIF mer boll och kunde flytta upp spelet på Lidingös planhalva. GIF kom till mycket inläggslägen men väl därifrån blev det svårt att skapa några riktiga målchanser mot Lidingös storväxta fembackslinje. Med tio minuter kvar kom matchens enda mål och det på ett otroligt dråpligt sätt. Lidingös målvakt skjuter en utspark som landar bakom GIFs backlinje varpå en Lidingöspelare var nära att bli fri. En GIFspelare hann precis rensa bollen MEN rensningen blev fel och bollen gick över målvakten och in i mål. GIF lyckades inte skapa någon riktig slutforcering heller och seriepremiären slutade i nederlag för de himmelsblå.

U17 9/4-17 GIF – IK Sirius 0-2
Första matchen på hemmaplan för GIF som mötte Sirius för tredje gången på Gavlevallen denna säsong, men denna gång gällde det på riktigt. GIF skulle dock få det svårt, Sirius öppnade som det starkare laget och det höll i sig egentligen över hela matchen. Sirius gjorde mål efter tjugo minuter.

GIF kom aldrig riktigt in i matchen och hade svårt med det mesta. Det blev egentligen aldrig spännande, även om det var nära resultatmässigt så var det egentligen bara ett lag på planen. Sirius gjorde sitt andra mål en kvart in i andra och det skulle sluta där. GIF lyckades vaska fram några farliga målchanser i slutet av matchen men det ville sig inte denna dagen för GIF.