Två debuterande målskyttar i mötet med Pelles AFC
2017-03-18

Mötet mellan Gefle IF och Pelle Olssons AFC Eskilstuna slutade 3-2 till AFC i en match där Albin Lohikangas gjorde sitt första A-lagsmål och nyförvärvet Deniz Hümmet gjorde sitt första mål i Gefletröjan.

I en första halvlek, som bjöd på tre mål, hade AFC det mesta bollinnehavet och tog också ledningen i den 17:de matchminuten då Alexander Michel slog in 1-0 efter en hörna.

Gefle hade dock också en del chanser och i den 42:a minuten fick Albin Lohikangas bollen vid straffområdeslinjen efter fint förarbete från Tshutshu Tshakasua och Jonas Lantto. Albin vände upp och avslutade snyggt med vänsterfoten ner i målvaktens vänstra hörn.

- Ett fint tekniskt mål av Lohikangas som kommer efter att vi har haft flera av våra spelare som kommit rättvända, och det är något vi vill ha, säger tränare Thomas Andersson.

2-1 kom i den 51:a minuten, när ett inlägg från höger skarvades oturligt och kunde slås in av Rinor Nushi vid den bortre stolpen.

I den andra halvleken byttes Deniz Hümmet in efter 66 minuter och slog efter bara fem minuter på planen in 2-2 på retur efter ett skott som René Makondele slagit i stolpen efter en hörna.

AFC avgick med seger tack vare mål av Mohammed Buya med bara två minuter kvar av matchen.

- Det kändes att det skulle bli ett mål till i matchen och nu blev det AFC som gjorde det. Men jag tycker ändå att vi gör en bra match med bra insatser rakt igenom. Och två nya målskyttar, det är roligt, säger Thomas Andersson,

Om en vecka åker Gefle till Uppsala för genrep mot Sirius och den 2 april är det dags för seriepremiär mot Frej i Stockholm och Täby.

Hemmapremiären för Gefle IF spelas fredag den 7 april och du säkrar din biljett här.