Tung förlust mot Örebro SK
2016-05-19

INFÖR - ÖSK

Gefle IF åkte på sin femte raka förlust när Örebro SK gästade Gavlevallen under torsdagskvällen. Örebro SK vann med 4-0 efter tre mål i den andra halvleken.

Matchen öppnade i ett rasande tempo på Gavlevallen. Gefle IF skapade två farliga målchanser redan efter fyra minuter spelade. Dioh Williams hade en farlig nick utanför stolpen och Johan Oremo hade ett markskott utanför stolpen. Istället tog Örebro SK ledningen i den 6:e minuten genom Karl Holmberg. Astrit Ajdarevic hittade Karl Holmberg med en djupledsboll och anfallaren placerade in bollen vid bortre stolpen. Det var nära att Gefle IF skulle tilldeles en straff några minuter efter ledningsmålet när Johan Bertilsson fälldes i straffområdet men domaren Kristoffer Karlsson friade.

Efter den intensiva matchinledningen avtog matchtempo men trappades upp i mitten av halvleken. Gefle IF tog över spelet och hade skapade ett par målchanser. Johan Bertilsson hade ett skruvat skott utanför stolpen och Kwame Bonsu hade ett högt skott över målet vid straffområdslinjen. Örebro SK hade ett par omställningslägen när Gefle IF tryckte upp laget men skapade bara en målchans i form av Astrit Ajdarevic som testade Emil Hedvall med ett markskott. Trots målchanser stod sig Örebro SK:s ledningsmål till halvtidsvilan.

Örebro SK fick en smakstart på den andra halvleken och utökade ledningen till 2-0 genom Logi Valgardsson på hörna. Valgardsson fick en bra volleyträff och bollen letade sig in hörnet. Det var nära att Gefle IF replikerade minuten efter när Anders Bååth blev frispelad av Johan Oremo i straffområdet. Jacob Rinne kom ut och täckte av skottet och bollen studsade i ribban. Örebro SK var nära att utöka ledningen någon minut senare när Karl Holmberg blev frispelad. Emil Hedvall kom ut räddade och returen studsade ut till instörtande Maic Sema men Hedvall räddade än en gång och styrde ut bollen till hörna.

Istället skulle Astrit Ajdarevic utöka ledningen till 3-0 i den 63:e minuten. Maic Sema blev fälld utanför straffområdet och Ajdarevic tog hand om frisparken. Med ett pressat markskott letade sig bollen in i nätmaskorna. Gefle IF tryckte upp laget för en forcering i slutet av matchen. Det var nära att inbytte Abdul-Basit Adam skulle nicka in reduceringsmålet inne i straffområdet men nicken gick över ribbkanten. Gefle IF blev istället straffade och Örebro SK utökade ledningen genom Maic Sema från nära håll. Vilket blev det sista som hände i matchen och Örebro SK besegrade Gefle IF med 4-0 på Gavlevallen.