Tung förlust mot BK Häcken
2016-04-28

INFÖR - BK
Gefle IF föll tungt mot BK Häcken på Bravida Arena under torsdagskvällen. BK Häcken vann med 6-1 i en målrik tillställning.

Publiken på Bravida Arena hann knappt sätta sig när Gefle IF fick en smakstart på matchen. I den tredje minuten hittade Dioh Williams fram till Johan Bertilsson som löpte förbi Joel Andersson i utkanten av straffområdet. Bertilsson vek inåt i planen och placerade in ledningsmålet. Gefle IF hade ett bra omställningsläge några minuter senare, där Dioh Williams kom rättvänd mot Häckenmålet men Williams sköt högt över.

Efter den tunga starten för BK Häcken började hemmalaget arbeta in sig i matchen och trycka tillbaka Gefle IF. Trots bollövertaget hade BK Häcken svårt att skapa målchanser men i den 31:a minuten kom kvitteringsmålet. Demba Savage petade in bollen från nära håll efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

Gefle IF kom tillbaka efter kvitteringsmålet och skapade ett par målchanser. Johan Bertilsson hade ett skruvat skott utanför straffområdet men Peter Abrahamsson styrde ut bollen till hörna. Även Simon Skrabb hade ett tungt skott utanför straffområdet men bollen strök ribbans överkant.

Istället var det BK Häcken som tog ledningen strax innan halvtidsvilan. Nasir Mohammed hittade ut till Demba Savage som drev inåt i planen och knorrade in bollen i krysset utanför straffområdet.

Spelet jämnade ut sig i inledningen på den andra halvleken. Gefle IF flyttade upp laget och pressade BK Häcken, vilket medförde ett par omställingslägen för hemmalaget. Demba Savage hade ett bra skott utanför straffområdet men Emil Hedvall styrde ut bollen till hörna. Efterföljande hörna svarade Emil Hedvall för en bra räddning när Emil Wallström nickade.

Gefle IF stod emot bra men i den 61:a minuten utökade René Makondele ledningen till 3-1 från nära håll. Demba Savage kom runt på högerkanten, hittade Makondele som avslutade inne i straffområdet. 15 minuter senare kom även 4-1 genom Makondele. På en snabb omställning spelade Kari Arkivuo fram till Makondele som dunkade in bollen. Strax efteråt var Arkivuo nära på att utöka ledningen till 5-1 men prickade stolpen från nära håll.
Istället var det John Owoeri som utökade ledningen till 5-1 på en frispark utanför straffområdet. Och Kari Arkivuo fastställde slutresultatet till 6-1 med ett skruvat skott utanför straffområdet.

BK Häcken - Gefle IF 6-1 (2-1)

0-1 (4') Johan Bertilsson.
1-1 (32') Demba Savage.
2-1 (41') Demba Savage.
3-1 (62') René Makondele.
4-1 (74') René Makondele.
5-1 (85') John Owoeri.
6-1 (87') John Owoeri.