Tung förlust i hemmapremiären
  1. Gefle IF föll tungt i hemmapremiären mot Värnamo. Redan i paus var ställningen 0-4 och det slutade till sist 2-5 för gästerna.

Tshutshu Tshakasua och Deniz Hümmet fick göra sina första starter i Gefletröjan i hemmapremiären mot Värnamo på fredagskvällen. Men den här kvällen var Värnamos, åtminstone första halvlek. Även om matchens första målchans var Gefles och Deniz Hümmets så gjorde gästerna hela fyra mål på inledande 40 minuterna. Två mål kom efter hörna av Pär Cederqvist och de två andra på distansskott (Petrovic och Simon Nilsson) som bägge två gick i mål via stolpen.

- I 1:a halvlek tappar vi bollen alldeles för mycket. Det är inte heller tillräckligt bra i försvaret. Det var dålig teknik och vi verkar litet spända och det var ingen lätt situation att hantera i halvtid, säger Thomas Andersson, tränare i Gefle IF.

Värnamo kunde spela defensivt under den andra halvleken och tillät få Geflechanser vid sidan av Deniz Hümmets ribbskott.Femte målet för gästerna gjorde amerikanen Ryan Finley i den 79e minuten.

- I 2:a halvlek kom vi igen hyfsat och vi vann den målmässigt. Totalsumman är ändå inte okej, säger Thomas Andersson.

Gefle fick till ett par vassa chanser i slutet av matchen och Johan Oremo lyckades göra två mål. Det första kom med högern efter pass från högerkantens Jacob Hjelte. Andra målet kom när klockan passerat 90 minuter, med vänstern efter fint förarbete av Adrian Bjelkendal Haaranen.