Tre nya poäng för damerna
2017-06-12

Under söndagen åkte damerna till Hille IP för att möta Hille IF i den sjätte omgången av division två södra Norrland och efter en uddamålsseger befinner sig damerna i fortsatt serieledning.

Hille backade hem med många spelare och gjorde det därmed svårt för Gefle att skapa några riktigt farliga målchanser och det skulle dröja till matchminut 38 innan Gefle satte sitt första mål för dagen. Målet gjordes av forwarden Clara Engstrand och samma Engstrand hann också med att sätta Gefles 2–0 mål i minut 44 innan domaren blåste av den första halvleken.

• Hille gör det svårt för oss, men jag är ändå nöjd med utdelningen i den första halvleken, säger tränaren Tomas Axlund

I den andra halvleken utökade Gefle sin ledning till 3–0 genom Elin Bälin i minut 47. I en annars händelsefattig andra halvlek reducerade hemmalaget två gånger om när talangerna Wilma Sjöberg och Ebba Bognesand, båda född 2001, satte 1–3 respektive 2–3. Strax efter Hilles andra reduceringsmål blåste domaren av matchen och resultatet under söndagen kunde skrivas till 2–3.

• Jag är inte nöjd med den andra halvleken där vi inte har förmågan att stänga matchen i tid. Vi är givetvis glada över de tre poängen då vi vet att Hille är svåra att hantera på sin hemmaplan, avslutar Axlund.

Extra beröm till Clara Engstrand.

Härnäst tar damerna emot Selångers FK 2 när de kommer på besök lördagen den 17 juni kl. 13:00. Hoppas vi ses!

Hille IF – Gefle IF 2–3 (0–2)

0-1 Clara Engstrand 38´

0-2 Clara Engstrand 44´

0-3 Elin Bälin 47´

1-3 Wilma Sjöberg 64´

2-3 Ebba Bognesand 90´