Tränarintervju inför Gefle IF - Sandvikens IF
2020-09-18

Hej Mehmet! Tung förlust i senaste matchen mot Brommapojkarna. Vad har du att säga om matchen?

-Det var en helt jämn match i 75 minuter. Vi rasar tyvärr igenom i sista kvarten av matchen efter att Brommapojkarna gör 0-2 målet. Men vi tar med oss första 75 och sen så kommer vi ta lärdom av de sista 15 minuterna av matchen.

Nu är det dags för derby mot Sandviken. Vad är dina tankar kring denna match?

-Detta derby är självklart en annorlunda match för alla i och omkring föreningarna. Som ledarstab och spelartrupp, behöver vi dock vara nyktra och se på detta som omgång 16 av 30. Ingenting annat.

Vad är det som ni måste göra bättre denna match jämfört med förra matchen ni möttes?

-Vi behöver vara bättre på att ta oss igenom Sandvikens låga block. Det är en utmaning som heter duga då de är väldigt duktiga på att försvara organiserat. Vi ska göra vårt bästa för att lyckas med detta och komma till målchanser på ett bättre sätt än föregående derby.

Hur har träningsveckan sett ut? Vad har ni fokuserat på?

-Under träningsveckan så har vi fokuserat på utveckling och utbildning. Vi har haft en hel del videoanalyser om hur vi ska bli bättre på att bli mer hotande i vårt possessionsspel, oavsett vilket motstånd vi möter.

Vad är nyckeln för att vinna detta derby?

-Det kommer bli en jämn match. Det gäller för oss att ha en bra balans mellan att vara kylig och gasa järnet. Viktigaste för oss blir att ha ett bra passningsspel som gör att vi kan hota Sandviken på ett kontrollerat sätt.